Баскетболистът Неманя Милошевич ще изиграе последният си мач с екипа на Ямбол срещу Рилски спортист. Милошевич ще продължи кариерата си във втора дивизия на Испания за отбора на Бургос, съобщава официалният сайт на Ямбол.

В началото на сезона между Неманя и ръководството на клуба бе постигната договорка черногорецът да започне първенството с ямболския отбор, но при получаване на изгодна за него във финансово отношение оферта от чуждестранен клуб да има възможността да напусне Ямбол.

До този момент Милошевич отхвърли няколко отправени към него предложения, но договорът подписан от него с испанският клуб, който има амбиции да се пребори за промоция за висшата лига на Испания е доста примамлив. Ямбол не може да отговори във финансово отношение на превишаващата многократно испанска оферта.

Въпреки, че можеше да се присъедини към новият си отбор още през седмицата, Неманя Милошевич е помолил за отсрочка новите си работодатели, за да може да играе в мача срещу Рилски спортист, осъзнавайки важността на този двубой.

В същото време Ямбол бе напуснат от плеймейкъра Уил Уокър в посока Самоков. Организацията на атаката на Ямбол в предстоящия мач срещу новия отбор на Уокър ще падне върху младите играчи Иван Тенев и Георги Сираков.