Президентът на баскетболния Ямбол Валентин Ревански е изпратил специално писмо, защитаващо позицията на клуба по повод трансфера на американеца Уил Уокър в Рилски спортист. Писмото бе публикувано в официалния сайт на баскетболния клуб и е адресирано до президента на българската федерация Георги Глушков и главния мениджър на НБЛ Иван Ценов.

Ето и пълния текст на отвореното писмо:

“Уважаеми г-н Глушков,

бих искал да ви уведомя, че имаме сключен професионален договор от 19.11.2013 г. с Уилям Уокър- /гражданин на САЩ, паспорт номер 469560022/.

В договора има клауза която гласи, че играчът е свободен до 05.12. 2013 г., но изрично е записано и договорено с играча, че няма право да играе за друг клуб, в българското първенство до 20.02.2014 г. За достоверност ви изпращаме копие на договора на английски език и лицензиран превод на български език Бихме искали да ви уведомим, че до настоящия момент нямаме официално запитване от друг български клуб за преотстъпване правата на играча.

Аз, в качеството си на Президент на БК „Тунджа“ - Ямбол не съм водил преговори с никой клуб относно играча Уил Уокър, а най-малко съм давал разрешение за преминаването му в друг клуб. Нито съм упълномощавал някой за това и никой не ме е уведомявал, че са водени такива разговори от името на Клуба.

Най-малкото от уважение и коректност, преди някой да е влязъл във връзка с въпросният играч е необходимо първо да се отнесе до мен и клубната управа.

Моля, Федерацията да се намеси и направи необходимото, играчът да не получи право да играе в българското първенство до 20.02.2014 г.

Дата: 28.11.2013г.“