Тимът на Ямбол записа втора поредна победа в НБЛ, този път над гостуващия отбор на Евроинс Черно море. Пред препълнени трибуни в зала „Диана” те водеха през целия мач, а накрая надиграха варненци с 90-85 и се изкачиха на пета позиция във временното класиране на НБЛ.

Гостите показаха изключителен мерник от зоната за три точки като реализираха цели 13 тройки, което бе почти половината им точки в мача. Като цяло те имаха и по-добър процент в стрелбата, овладяха и повече борби, но допуснаха цели 20 грешки срещу само 8 на съперника си. Ямбол пък откраднаха 15 топки срещу само 5 на гостите, което бе важен фактор в двубоя.

Ямбол започнаха много концентрирани мача, бореха се за всяка топка и това доведе до леко стъписване в редиците на „моряците”. След първоначалното 2-2, последва серия от 16-0 и домакините поведоха с 18-2. Много силни минути имаха Димитър Ангелов и Златко Гоцевски, откраднали няколко поредни топки и овладели доста топки при борбата под двата коша. При 9-2 Даниел Димитров взе прекъсване, но това не спря устрема на ямболци и те продължиха да бележат. След като пет минути от първата част Евроинс не успяха да вкарат кош, Васил Кьосев реализира два наказателни удара и най-после „мръднаха” в резултата.

Последва леко отпускане в тима на домакините и няколко поредни пропуска от далечно разстояние, което позволи на варненци да се окопитят и да понамалят разликата. В края на частта тя бе 13 точки – 27-14.

Втората четвърт започна с две бързи тройки на Ерик Уеб в рамките на 20 секунди, намалявайки разликата на 9 точки. Последваха няколко пропуска от страна на двата отбора, но домакините показаха по-организирана игра и бързо си върнаха преднината, за да стигне тя до 18 точки точно три минути преди почивката. С тройка на Александър Янев и кош на Дойчинов почивката дойде при 46-33 за Ямбол.

И докато феновете в залата очакваха да се получи разгром за гостите, третата част показа защо баскетбола е толкова интересна игра. Ерик Уеб вкара кош и фаул, последва негова тройка, Янев добави още две и разликата бързо бе стопена до само 6 точки след пет минути игра. Ямбол се пропука в защита, не успяваха и в атака да реализират положенията си, а освен това трудно организираха атаки. Евроинс Черно море приложиха много силна защита, което доведе резултата до 58-57 три минути преди края на частта.

Настъпилият критичен момент за домакините бе преодолян отново благодарение на силно играещия Юлиян Радионов, който вкара 3 точки. Това даде силен импулс в играта на съотборниците му и само за две минути игра бързо вдигнаха аванса си на 10 точки.
Решителната четвърта част започна при 71-63. Ямбол показаха отново добра игра, стегнаха си защитата, накараха противника си да допусне доста грешки и разликата вървеше в рамките на 10-13 точки. Черно море обаче не бяха дошли да се предават и след три поредни тройки разликата пак падна до само 5 точки, 2.22 минути преди края на мача. В оставащото време Ямбол показаха здрави нерви и не позволиха обрат. Гостите опитаха с нарушения да обърнат мача, но това не даде резултат и така домакините спечелиха втората си победа.

Ерик Уеб вкара за Евроинс Черно море 21 точки и добави 5 асистенции, след него бе Александър Янев с 20 точки.
С по 15 точки в Ямбол завършиха Златко Гоцевски и Левен Белберов, като македонецът хвана и 9 борби. Юлиян Радионов се отчете с 13 точки, написа bulgarianbasket.com.