Двама американски баскетболисти пристигнаха на проби в Ямбол, съобщава официалния сайт на клуба yambolbasketball.com. Ако бъдат одобрени, то за първи път в историята на тима в състава ще има двама американци.

Единият от тях е Скот О'Галахър, играе като плеймейкър и е на 24 години. Високият 188 сантиметра баскетболист идва от Уорнър Пасифик Колидж от щата Орегон. Отборът му се състезава в Cascade Conference на National Association of Intercollegiate Athletics (NAIA).

За големият талант на О'Галахър и неговите отлични изяви за Уорнърс Пасифик Колидж говори факта, че той два поредни сезона 2006/07 и 2007/08 е избиран в първия отбор All American, съставен от най-добрите десет играча в цялата NAIА. За три годишния си престой в Уорнър Пасифик, Скот се превръща в най-резултатният играч в историята на колежа.

Вторият баскетболист е център на име Байрън Сандърс. Той е висок 207 сантиметра и тежи 109 килограма. Роден е на 8 септември 1983 г. в Гълфпорт, Мисисипи. Четири сезона Сандърс е бил в отбора на един от най-престижните университети в САЩ, този на Северна Каролина.

След завършване на своето обучение Байрън се мести в Европа и през сезон 2006/07 играе в Швеция за Норкьопинг. През изминалия сезон 2007/08 е баскетболист на елитния португалски отбор Куелуш Синтра.