Отборът на Ямбол се подсили с американец за новия сезон. Това е високият 209 см Тревон Брайънт, който идва в тима, за да играе в подкошието и да замени оставилия добри впечатления Байрън Сандърс, информира eurobasket.com.

Брайънт идва от Япония, където игра в Райзинг Фукуока от февруари месец насам. Той започна миналия сезон в Чили в Бостън Колидж Сантяго и записа 14 мача там със средно 8.7 точки, 5.1 борби и 2.9 чадъра. През декември се премести в Лос Анджелис Пуш в Американската баскетболна асоциация и изигра 15 мача там със средно 15.6 точки, 13.5 борби и 5.6 чадъра.

През сезон 2007/2008 Брайънт отново игра в Япония в отбора на Токио Апачи. Той изигра 22 мача със средни показатели от 8 точки, 10.1 борби и 3 чадъра. Брайънт бе един от най-добрите "чадърджии" в Япония. Той може да играе като център, тежко крило, а дори и като леко крило. Много атлетичен и повратлив играч.

Отборът на Ямбол отново ще бъде част от Националната Баскетболна лига. Брайънт е първото ново попълнение на тима за предстоящия сезон, а вероятно скоро ще има и други.