Тимът на Берое загуби изключително драматично първия си двубой от турнира за Купата на Стара Загора, след като отстъпи с 85:86 от отбора на Ямбол. Двата тима изиграха много равностоен мач, като подобно на срещата между Лукойл и Рилски спортист и тази се реши в самия край.

В началните минути на срещата гостите от Ямбол започнаха по-концентрирано и успяха да поведат с минимална преднина. С напредването на частта обаче старозагорци засилиха оборотите и скоро взеха водачеството в резултата. Логично в края на първата част беройци водеха с 10 точки при 30:20 в тяхна полза. През вторите десет минути настъпи нов обрат, като този път баскетболистите на Тунджа излязоха напред , затваряйки първото полувреме с точка аванс при 41:42.

След почивката двата тима продължиха надлъгването помежду си, като водачът в резултата се сменяше непрекъснато. Развръзката в двубоя дойде буквално секунда преди края. При резултат 85:86 в полза на гостите, „зелено-белите” имаха възможност да откраднат победата, но изстрелът на Тихомир Желев от далечна дистанция не намери целта и така успехът остана за тима на Юлиян Радионов.

За Берое Диуейн Джаксън завърши с 25 точки, а Тихомир Желев добави 16 пункта и 6 асистенции. Днес в игра за “зелено-белите” се появи и американският център Джейсън Чийзмън, който кара пробен период в тима.

За победителите от Ямбол най-резултатен бе американецът Тейлър Лейзър, нанизал 28 точки, към които добави и 8 асистенции.

Утре, във втория си мач от турнира заралии ще срещнат тима на Лукойл Академик от 19:00 часа. Преди този двубой е срещата между Рилски спортист и Ямбол, която започва в 17:00 часа.