Димитър Ангелов се завърна с победа за родния си Ямбол. Националът взе участие в контролата, играна днес пред около 150 зрители в зала „Диана” в Ямбол. Ангелов игра само 18 минути, но това не му попречи да бъде с най-голям коефициент за отбора си при победата с 98:64 над гостите от Черноморец Бургас, пише bulgarianbasket.com. Интересното е, че тези два тима ще играят и в първия кръг от новия шампионат на Националната Баскетболна Лига.

Срещата бе и първи сблъсък между Иван Чолаков и помощника му от миналото първенство Дечо Коешинов, който от новия сезон е начело на Черноморец Бургас.

Първото полувреме бе по-равностойното, а през тези 20 минути гостите от Бургас се държаха добре и на почивката изоставаха само с 8 точки – 45:37 за Ямбол. През третата и особено през последната части обаче Ямбол показа далеч по-добра игра и натрупа голямата разлика, при която завърши самия мач – плюс 34 точки за възпитаниците на Иван Чолаков.

Дебют за Ямбол направи и другото ново попълнение на тима – македонецът Златко Гоцевски. Той влезе като резерва, игра 22 минути и завърши с 8 борби, 5 точки и 5 отнети топки.

Станислав Говедаров отново загатна, че ще бъде основна фигура в тима, въпреки пристигането на доста сериозни нови съотборници за новия сезон. Той завърши с 19 точки, 5 борби 4 асистенции. Добре като резерва се включи и Стоян Петков – 14 точки, 5 овладени топки и 2 блока, а друг нов Левен Белберов завърши с 11 точки.

За гостите от Бургас двамата американци Брус Браун и Дуейн Мортън бяха най-добри и записаха коефициент 20. Браун вкара 13 точки и хвана 8 борби, докато Мортън записа 9 точки и също толкова овладени топки. Мартин Дурчев пък си припомни как се вкарва в зала „Диана”, след като защитава цветовете на Ямбол през миналия сезон. Той вкара 3 тройки и общо 11 точки, а Пламен Алексиев добави 10 точки и 5 асистенции, но направи и 6 грешки.

По-рано през деня официалният сайт на Ямбол съобщи, че американският гард Джими Хънт ще играе за тима през новия сезон. 187-сантиметровият баскетболист е в Ямбол от 12 септември. Оттогава той води подготовка с новите си съотборници и доказа, че е класен играч и има място в обновения Ямбол. Роденият на 19 септември 1982 година в щата Ню Йорк баскетболист е шестото ново попълнение на ямболския отбор. За последно Хънт е играл в Полша, за Полония Варшава, а преди това носи екипа на Дойче Банк Скайлайнърс в немската Бундеслига.