Ямбол постигна първа победа за сезона в Националната баскетболна лига за мъже след като надигра състава на Шумен с 98:77 (25:20, 26:20, 29:21, 18:16) в среща от петия кръг. Така воденият от старши треньора Тони Дечев тим вече е с актив една победа и четири загуби, а гостите записаха трето поражение и са на последното, десето място във временното класиране в първенството.

Съставът на Шумен трябваше да отложи два от мачовете си, тъй като премина период под карантина. Сега за играчите на старши треньора Янко Янков предстои да приемат Академик Пловдив в зала "Младост" в Шумен на 13 ноември, а четири дни по-късно ще са домакини на Левски.

Следващият мач за Ямбол пък е на 4 декември, когато тимът ще гостува на Левски в зала "Универсиада" в София.

В двубоя с Шумен, домакините превъзхождаха дебютанта в Националната баскетболна лига и натрупаха 11 точки аванс още до почивката при 51:40. Със силна трета четвърт, в която вкараха 29 срещу 21 точки за Шумен, те не оставиха съмнения, че няма да допуснат обрат.

Най-резултатен за Ямбол бе американецът Кортни Аликзандър с 20 точки и 6 борби, а Александър Матушев добави 18 точки, 5 борби и 8 асистенции.

За Шумен Александър Милов завърши с 28 точки и 12 борби, а Виктор Серафимов се отчете с 20 точки и 7 асистенции. В игра за гостите влезе и роденият на 2 юни 2008 година Кристиян Каменски.