Ямбол загуби домакинството си на Лукойл Академик с минималното 69-75. Феновете в зала „Диана” станаха свидетели на изключително интересен и напрегнат мач, изпълнен с интрига, обрати и добри отигравания. Двата отбора се вкопчиха в битка още от самото начало, като 14 пъти се смени водачеството, а 6 пъти изравни резултата.

Лукойл Академик започна по-мобилизирано срещата и за минута игра поведе с 0-4 след две успешни стрелби на Ристе Стефанов. Юлиян Радионов хитро се промъкна под коша и вкара първите точки за отбора си. След това последваха минутите на Станислав Говедаров. Той бе неуловим за защитниците на гостите и за седем минути и половина вкара цели 15 точки. Подпомогнат от Ангелов и Гоцевски, след серия от 12-0, тимът му поведе с 9 точки. Ямбол играе пределно мобилизирано и не позволи на гостите да вкарат кош. Лукойл се „закотвиха” на 12 и 4 минути не успяха да реализират. Йовица Арсич смени почти всички от стартовата петица, но това не даде резултат. Така при 26-16 завърши първата част.

Гостите започнаха ударно втория период като за минута, чрез тройка на Веселинов и кош на Браун свалиха разликата само на 5 точки. След няколко неуспешни стрелби на отбора на домакините, Иван Чолаков бе принуден да вземе прекъсване. Това даде краткотраен ефект, защото гостите стегнаха защитата и не даваха на съперника си да стреля от чисти позиции. В следващите седем минути Лукойл Академик вкара 12 безответни точки и обърнаха мача. Само няколко техни пропуска не им позволиха да дръпнат с по-голяма разлика. След като Ямбол реализира едва 5 точки във втората четвърт на полувремето вече губеше с 31-35.

Второто полувреме започна с бързи три точки на Ангелов, а след него Маринов реализира два наказателни удара, Гоцевски добави още три и Ямбол поведе с 2 точки. В следващите минути се играеше кош за кош като разликата не мина 4 точки за нито един от двата отбора. Благодарение на опита си Лукойл Академик завърши частта с крехка преднина от 2 точки – 55-57.

Решителните десет минути продължиха в същия дух. И двата отбора не се предаваха и се стремяха към победата. В началото за Академик се разигра Ристе Стефанов, нанизал бързи 5 точки, но Гоцевски бързо ги върна. Играта стана нервна и зачестиха пропуските в стрелбата. Ямбол на няколко пъти има възможност да поведе, но баскетболистите прибързваха в отиграванията. При 63-64 Джими Хънт бе изведен сам под коша, но заложи на красотата при завършването и не успя да забие. Малко по-късно след тройка на Радионов се стигна до изравняване 3.46 минути преди края. В крайна сметка, след като Ямбол не успя да вкара през последните две минути Лукойл се оттегли като победител – 69-75. Това бе и първа официална победа на Йовица Арсич начело на „студентите”.

Ристе Стефанов вкара 20 точки, Стойков добави 15, а Ръсел и Веселинов завършиха с по 10, върпеки че влязоха като резерви.

За Ямбол Ангелов завърши с 19 точки, а Говедаров и Гоцевски добавиха по 16.

Следващата седмица Ямбол ще гостува на Черно море, докато Лукойл Академик е домакин на Спартак Плевен.