Ямбол се опъна сериозно на шампиона Лукойл Академик, но силите му стигнаха само за едно полувреме. В Правец „студентите” постигнаха резонна 28-ма победа със 106:92 точки. На почивката обаче преднината на Академик бе едва една точка – 46:45. Отборът бе без треньора си Желко Лукаич, както и най-голямата си звезда Перо Антич, а Тенчо Банев също не игра.

В сравнение с Лукойл обаче тимът на Ямбол имаше доста повече проблеми и Иван Чолаков разполагаше с по-къса скамейка от Йордан Колев. Наставникът не можеше да използва отново Дечо Коешинов, и без опитния си гард, ямболии се затрудниха да поддържат темпото на игра и след почивката.

Ямбол започна изненадващо добре и след първите десет минути водеше с 25:23. До почивката мачът бе равностоен и дори гостите можеха да се оттеглят в съблекалнята дори като водачи в резултата. Казаното от помощник треньора на Лукойл Данчо Колев на полувремето обаче си пролича в третата част. Тогава „студентите” дръпнаха с десет точки и съумяха да поддържат и дори да увеличат аванса си до края на срещата.

Играчите на Лукойл Академик демонстрираха невероятен процент на стрелба от тройката, като вкараха 19 тройки от 26 опита. С шест се отличи Уили Дийн, пет вкара Чавдар Костов, а Тодор Стойков реализира четири. Дийн завърши с 33 точки, капитанът Стойков – 22, Костов добави 19.

От състава на Ямбол Вадим Река вкара 23 точки и 13 борби, а Мартин Дурчев реализира 22 точки, от които шест тройки.