Ръководството на баскетболния Балкан Ботевград ще се събере след края на шампионата и ще реши дали клубът да подаде заявка за участие в новоучредената Балканска лига. „Официално все още не сме заявили желание. От изпълнителния директор на федерацията Иван Ценов разбрах, че заявки се приемат до края на месеца. По принцип имаме желание, но ще изчакаме да приключи официално първенството. Ще се съберем цялото ръководство и ще обсъдим бюджета на отбора за догодина, както и какви средства ще имаме за трансфери и ще преценим спокойно. Ние с треньора Георги Младенов имаме желание, но отборът трябва да се подсили. Не можем да го решим еднолично. Имаме достатъчно време”, коментира изпълнителният директор на Балкан Петко Колев.

„Тази инициатива е много полезна, защото извън ЛукОйл Академик и другите отбори трябва да се опитаме да излезем в Европа. Това е опит да си сверим часовниците. Изключително удачно решение, а плюс това сме сравнително близко като държави”, каза още Колев.

По повод първите две срещи от финала на мъжкото ни баскетболно първенство срещу ЛукОйл Академик Петко Колев заяви:

„Надали някой запознат с баскетбола очаква, че ще хвърлим бомба. ЛукОйл Академик е изключителен отбор от европейска класа. Те спокойно могат да играят на шега в българското първенство. Още предишната седмица реално си свършихме работата. Това е изключителен успех за града и завръщане на Балкан на баскетболната сцена.”