Председателят на Надзорния съвет на Балканската лига по баскетбол Асен Христов заяви, че е убеден в полезността на Лигата за отборите, които участват в нея и за баскетбола на Балканите като цяло. „Дава се шанс на млади играчи да покажат качествата си и да натрупат международен опит”, сподели Христов пред bgbasket.com и добави, че засега няма яснота дали варненският Черно море може отново да стане част от регионалната надпревара. Асен Христов коментира още, че има вариант един от най-добре представящите се състезатели на тима Александър Янев да играе в чужбина.

- През миналия сезон отборът, който спонсорирате Евроинс Черно море игра във Финалната четворка на Балканската лига. Сега обаче не участвахте. А през следващия сезон?

- Ще решим този въпрос с г-н Варчев. Засега не мога да дам нито положителен, нито отрицателен отговор.

- През този сезон Черно море се разчита изцяло на млади момчета от школата на клуба без чужденци. Каква е оценката ви за представянето на отбора досега?

- Изключително съм доволен от момчетата досега. Показваме, че и с млади българи може да се играе добър баскетбол и да се печелят мачове. Убеден съм, че това е начинът българският баскетбол да върви нагоре. Както е тръгнало очаквам в края на редовния сезон да сме с равни победи с Рилски спортист и само директните двубои да ни оставят по-назад. Разбира се това не значи, че в плейофите няма да търсим успех.

- Ще напусне ли някой играч след края на сезона и това няма ли да повлияе върху изграждането на отбора?

- Не се притеснявам от това дали някой може да напусне, тъй като отдолу има други, които биха могли да се включат. Има вариант Александър Янев да отиде в чужбина. Той има огромно желание да продължи кариерата си зад граница, но не знам дали там, където му предлагат е най-доброто място за него. Все още обаче е рано да се говори за негов трансфер.

- Ще остане ли Любо Минчев в клуба?

- Любо Минчев си върши добре работата и ако всичко е наред ще остане и за следващия сезон.

- Вашето име се спомена и като евентуален заместник на починалия президент на БФБ Михаил Михов.

- Категорично заявявам, че досега никой не ме е търсил с подобно предложение. Нито някой ми се е обаждал, нито аз имам желание да се занимавам с това.