Една от младите надежди на българския баскетбол ще вземе участие в кампа Adidas Nations в Далас. Христо Захариев има покана от организаторите и той ще представя България в отбора на Европа, съобщи bulgarianbasket.com. Това лято Захариев бе част от националния отбор на България до 20 години, който се представи разочароващо и завърши на 9-то място в дивизия Б на Европейското първенство. Гардът все пак имаше и силни моменти и в края имаше по 13.45 точки и 5.45 борби средно на мач.

Adidas Nations събира най-добрите играчи на 18 и по-малко години от САЩ, Канада, Латинска Америка, Африка, Европа и Азия. Отборите ще се състезават между 4 и 8 август в Далас. Те са подпомагани от ветерани, треньори или настоящи играчи от НБА. Това ще е третият камп, като първото издание е през 2007-ма година.

Далас ще посрещне някой от най-добрите играчи в света, които са на 18 или по-малко години, а до тях ще има настоящи и бивши звезди от НБА. Старши треньор на отбора на Европа ще бъде бившият играч на Сиатъл Суперсоникс и Портланд ТрейлБлейзърс Детлеф Шремпф, а ментор ще бъде играчът на Мемфис Гризлис Майк Конли.