„Мисля, че на този етап Лукойл Академик е най-доброто решение за моето развитие, защото може би една-две години в отбор като Лукойл ще са ми много по-полезни, отколкото сега да изляза в чужбина”, сподели баскетболистът Христо Николов, който днес подписа договор за две години със „студентите”.

„Всичко зависи от мен и много се радвам, че в Лукойл ми дават шанс и са забелязали играта ми. Това означава, че трудът ми в последните години е бил оценен. Ще имам възможност изцяло да разгърна потенциала си там. Просто трябва да се мотивирам максимално и да покажа всичко от себе си. Не се притеснявам, че ще играя в УЛЕБ”, каза още играчът, който е популярен с прякора Гларуса.

По повод бившия си тим ЦСКА Николов коментира: „ЦСКА ще остане завинаги в сърцето ми. Това е отборът, от който съм тръгнал. Отношенията ми с ръководството са приятелски. Просто според мен трябва да стъпя на друго ниво и да се развивам, защото в крайна сметка всички виждаме в ЦСКА какви неща стават.”

Гларуса заяви още, че се надява на повиквателна за националния тим на България това лято. „За мен ще е голяма чест, ако Пини Гершон ме покани в разширения състав на националния и ако това стане ще направя всичко възможно, за да остана в 12-те”, заяви баскетболистът.