Новото попълнение на Евроинс Черно море Хрисимир Димитров бе представен днес на специална пресконференция във Варна. Опитният баскетболист се раздели със Спартак Плевен, след като тимът бе налегнат от тежка финансова криза, и избра офертата на Черно море.

“Благодаря на ръководството на варненския клуб за изявеното желание да играя в отбора. Преди 11 години г-н Варчев ме покани да премина в Черно море, но тогава поради ред причини отказах. Благодаря му, че 11 години по-късно той отправи второ предложение към мен, което сега приех. Мога да обещая, че ще направя всичко възможно да се спечели максимума през този и следващия сезон,” заяви Хриси Димитров.

„Не е тайна, че имах оферта и от Левски. Това, което надделя в избора ми е, че предвид опита ми бих бил много по-полезен с помощта си младите и талантливи играчи във варненския клуб. Ако бях приел да отида в Левски сигурно нямаше да се разчита толкова на мен, тъй като философията при “сините” е може би по-различна,” обясни той причините, заради които продължава кариерата си във Варна.