Хрисимир Димитров и Роб Престън ще могат да играят в мачовете до края на сезона на Еврохолд Балканска лига по баскетбол за мъже (BIBL). Това стана ясно след заседание на Борда на Лигата. Димитров и Престън започнаха сезона със Спартак Плевен, но напуснаха отбора заради финансовите му затруднения. Димитров премина в Евроинс Черно море, а Престън - в Рилски спортист.

По принцип, двамата трябваше да чакат до четвъртфиналната фаза на балканската надпревара, за да получат право да играят за друг отбор в надпреварата. Ръководството на BIBL обаче позволи и Димитров, и Престън да подсилят новите си тимове. Самоковлии картотекираха за Балканската лига и другото си попълнение от зимата – македонския гард Яне Петровски.

Спартак Плевен играе в сряда с Левски в София в осмия кръг на Балканската лига, а Рилецо гостува във Варна на Черно море. Интересното е, че Престън и Хриси Димитров ще се срещнат отново само дни, след като тръгнаха в различни посоки от Плевен.

В същото време стана ясно, че румънския Газ Метан окончателно е дисквалифициран от Балканската лига, след като не изпълни условията, поставени от Борда. Основно от тях се искаше отборът да играе само с трима баскетболисти, извън Европейския съюз, според правилата на Балканската лига. Газ Метан обаче отказа да се подчини на това правило, и затова отпада от по-нататъшно участие.

 Всички резултати от досегашните мачове на Газ Метан се
анулират, като банковите им гаранции остават в полза на Лигата.