Черно море взе втора победа за два дни, след като надви в контрола Ямбол с 94:78 точки. Димитър Хорозов, който се отказа от участие в конкурса за забивки в Мача на звездите отбеляза 33 точки за домакините, но това не стигна за успех на Ямбол, съобщи bulgarianbasket.com.

Варненските баскетболисти, които предишната вечер се справиха със Сливен чак след продължение с 84:78, стигнаха до победата благодарение на силната игра на Богдан Боев и Левен Белберов. Боев реализира 23 точки, включително 6 тройки и добави 4 борби, а Белберов вкара 20 на Ямбол. Владимир Маринов завърши с 14 точки, а преотстъпеният от ЦСКА Синиша Аврамовски отбеляза 11 точки и 7 борби.

Пламен Алексиев и Александър Боич не взеха участие в двубоя. Хорозов бе най-полезен за тима воден от Иван Чолаков, като записа и 6 борби, а Владимир Рижов вкара 18.

Черно море наложи сериозен натиск още в самото начало на приятелската среща и в края на първата част водеше с 37:16. Ямбол стопи само 2 точки на почивката, която дойде при резултат – 39:58. Домакините направиха по-силна последна четвъртина, но не успяха да се спасят от загуба в зала Диана.