Шест състезателки подписаха договори за предстоящия сезон 2013/2014 да се състезават за женския баскетболен тим на Хасково 2012. Три от тях са чужденки и три българки. Това обяви спортният директор на клуба Станислава Станкова, с което даде отговор на многобройните въпроси и съмнения дали Хасково 2012 ще продължи своето участие в НБЛ, пише bgbasket.com.

Линдзи Хорбатък е първата чужденка от новата селекция на клуба. Американката е родена през 1991г, висока е 185см и играе еднакво добре на позиция 4 и 5. Тя идва от университета Бъкнел (Bucknell university), Пенсилвания, участващ в първа дивизия на NCAA (NCAA D1). През сезон 2012/2013 тя е изиграла 31 мача, което й носи показатели от 31.3 минути на мач, 7.7 точки и 10.5 борби. Хорбатък е избрана през същия сезон в камп на драфта на женската NBA. Със своите 10.5 борби средно на мач тя се класира на 30-то място на национално ниво в Америка. През последните две години е капитан на своя отбор. Освен най-силното си оръжие борбата под коша, американката се откроява с чудесно чувство за игра в подкошието, както и умението й да краде топки.

Станкова сподели, че на по-късен етап ще обяви и останалите имена от новата селекция на отбора, която продължава. Относно намеренията и амбициите на клуба, както и неговата нова визия, се очаква специално изявление да направи президентът д-р Георги Гелов, чиято роля е основна за стабилитета на Хасково 2012.