Топ реализаторът на Левски Аарън Харпър получи приз за играч на месец ноември в Националната баскетболна лига. Гардът на „сините” заслужи отличието, връчвано от BGbasket.com и Пресклуб България, заради силните си изяви в родното първенство и Балканската лига. Това е втора подобна награда за Харпър, който бе фаворит в класацията и през месец февруари, тогава за миналия сезон на НБЛ.

Аарън Харпър изказа благодарностите си към своите съотборници, и сподели, че именно тези награди за знак, че работата в крайна сметка се отплаща.

Разбира се, най-коментираната тема отново бе съперничеството между Левски и Лукойл Академик, които и тази година са фаворитите в първенството. „Сините” регистрираха две загуби от шампиона, но Харпър е сигурен, че в крайна сметка той и отборът му имат сили да се справят със „студентите”.

„Имаме да свършим още доста работа. Трябва да намерим начин да ги победим, но безспорно много ги уважаваме като съперник,” обясни американецът. „Този сезон все още не сме ги побеждавали, но трябва да продължим да се стараем, и да го направим,” продължи по въпроса той. Левски бе много близо до успеха в последния мач между двата състава в Правец, а според Харпър, „сините” са можели да го постигнат, ако бяха следвали по-строго тактическия план.

Звездата на Левски игра в България и миналия сезон, а тази година се върна за още един със „синия” екип. „Най-важното за мен е да се чувствам удобно,” призна Харпър, и отбеляза, че точно това му дава настоящият му отбор, както и еднаквата визия със старши треньора Константин Папазов: „С Тити се опитваме да изкачим Левски на върха, имаме обща цел.”

Относно миналия сезон и целите сега, той каза още: ”Две от три купи миналата година бяха чудесно постижение. Сега целта е да стигнем финала срещу Лукойл и после ще видим.” Харпър определи Балканската лига като добро състезание, макар досега Левски да прегази всичките си съперници, освен ОКК Белград.

Гардът не изпитва притеснения от моментния лек спад във формата си, и това, че в последните срещи не бележи толкова много. „Опитвам се да бъда най-вече постоянен. Засега не ме притеснява, че не вкарвам аз, защото побеждаваме,” отчете Харпър.

Аарън отправи и специална похвала към младия гард на Черно море Васил Кьосев, срещу когото игра снощи. „Напомня ми за мен, когато бях млад,” завърши Харпър, отбелязвайки колко добре се е справил в защита Кьосев.