Двама от лидерите на баскетболния Левски не стартираха двубоя на „сините” с Балкан като титуляри. И докато Арън Харпър пропусна срещата заради желанието на треньорския щаб да му даде възможност да се възстанови от стара травма, то фактът, че Маркъс Хол прекара почти целия двубой на пейката се крие в лошото му отношение на вчерашната тренировка на отбора.

„Харпър получи удар още на мача с Панатинайкос. Поради тежката програма и важните мачове го възстановявахме в движение. Сега след мача с Апоел преценихме, че предстои дълга седмица, в която ще трябва да много сериозно, защото нямаче мач за Балканската лига и предпочетохме да го запазим от четвъртък до понеделник. Дадохме му пет пълни дни да възстанови, за да може да работи добре до края на седмицата. Това беше причината”, коментира старши треньорът на Левски Тити Папазов.

Колкото до това, че американският плеймейкър на „сините” Маркъс Хол игра само 12 минути срещу Балкан и то през второто полувреме, Тити обясни така:

„Маркъс Хол вчера тренира много лошо в мое отсъствие. Аз бях в Гърция и имаше много голяма вероятност да не играе цял мач. Но, както се държа може би следващия път няма да играе цял мач. Ако си мисли, че ще се прави на звезда, няма да стане. През второто полувреме не беше такъв, какъвто трябва да бъде. Всички са с много голямо самочувствие и с голямо достойнство, а нещата са много прости – има правила и съм им казал, че само пред банкомата са различни. Навсякъде другаде са еднакви и изискванията са към всички. Има подценяване на неговата тренировка вчера. Имал е лошо отношение на тренировката. Не съм привърженик на това да има глоби, а другата санкция е да не играе. Двамата, които трябва да бъдат пример са той и Харпър. Ако не се държи като такъв, като пример за всички, ще има проблеми. Ние можем без всеки.”

 

Наставникът на Левски обаче похвали третия американец в състава Джъстин Елър.

„От Джъстин Елър съм много доволен. Уникален характер. Той е попадение. Ако поведението на всички играчи е като това на Джъстин, но по принцип тези, които не са звезди винаги отдават повече старание и чувство за отговорност. В най-решаващия момент миналата година си замина Джейсън Кроу. Без да ми мигне окото. Няма да допусна някой да мисли, че е по-голям от Левски”, отсече Папазов.