Треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров говори след загубата със 73:79 от Черноморец в първа полуфинална среща от НБЛ. Специалистът е на мнение, че втората четвърт се е оказала решителна за крайния изход. 

"Абсолютно втората четвърт реши мача. Започнахме добре мача - 21:14, второто полувреме е 42:37 за нас, но втората четвърт има страшно голяма амплитуда - 28:10. Те ни вкарват 28 точки, ние само 10. Имахме проблеми там в нападение и въпреки, че след това донякъде се върнахме в мача, днес не можахме да лимитираме Джордан Тъкър. Очевидно той за нашето ниво е доста класен състезател, вкара много трудни стрелби. Мисля, че оттам дойде и разликата. В моменти, когато правим добри защити, той вкарваше през ръка. Туту си е с обичайните 12 асистенции с 14 точки, което значи, че ги е разиграл. Заслужено, имайки предвид тази втора част, ни победиха", каза Хаджисотиров.

"Ние също имахме нашите шансове, но за да спечелим втория мач, трябва да играем по- добре. Те са вкарали 79 точки при 88 средно, но ние сме далеч от нашето нападение 73 е прекалено малко, за да спечелим такъв мач. Тепърва ще направим анализи, ще изгледаме на спокойствие мача. Не знам дали е имало пренавиване. Сигурен съм, че всички искахме да спечелим, но трябва да играем, освен с усилие, по- хладнокръвно и умно. Отборите в България имат проблеми с ръста и атлетизма на Черноморец, ние не сме изключение, но също така смятам, че ако сме по- концентрирани и дисциплинирани в някои неща, а същевременно по- смели и агресивни в нападение, можем да победим. Аз няма как да обвиня някой, който се е борил по начина, по който се бори Димаджио, но ние губим с 6 точки, а той е 5 от 15 от наказателната линия- изпуснал е 10. Има такива мачове. В предишната серия срещу Пловдив вкарваше с по- висок процент, особено в последните 2 мача. Сигурен съм, че в следващия мач ще бъде по- добър от наказателната линия. И трябва да бъде, защото в плейофите всяко притежание на топката, всяко нападение и всяка защита, имат значение. За втория мач ще се подготвим и трябва да бъдем по- добри", добави специалистът.