Николай Грозев е един от четиримата баскетболисти от шампионския отбор на Балкан, които продължават и през предстоящия сезон, като за него това е трета поредна година с екипа на клуба.

"Радвам се, че продължих договора си. Познавам добре обстановката, очакванията са високи. Надявам се отново да станем шампиони", коментира за официалния сайт на отбора.

"Какво мисля за новите попълнения в отбора? Първо за чужденците, тъй като те са нови и за първи път ще играят в България. Смятам, че са добри като баскетболисти. Също така ми харесва, че са добри момчета и извън терена. Вече успяхме да се сближим, разменяме си шеги и бъзици. За българите мога да кажа, че всички се познаваме доста добре и мисля, че направихме един доста добър отбор. Ицо Захариев и Павката Иванов имат стаж и в Балкан, така че и двамата знаят каква е обстановката тук", каза още той.

"Отработваме тактиката за мачовете ни следващия сезон, въпреки че още сме в началото на подготовката, но и до началото на първия ни официален мач - този за Суперкупата, не остава много време. Всеки ден вкарваме нови неща - и в нападение, и в защита. Времето ни притиска, но трябва да се справим", добави Грозев.

Балкан в момента е в Пловдив за участие в турнира "Декатлон", в който стартира срещу възродения отбор на ЦСКА.

"Що се отнася до първия ни мач в Пловдив срещу ЦСКА, познаваме всички момчета, които са в техния отбор. Включително  и чужденците, тъй като и те са играли в България. Направиха доста добър отбор и затова смятам, че ще бъде интересно и на турнира в Пловдив, и по време на първенството.

Другите отбори също правят солидна селекция. Черноморец, с който има  вероятност  да играем на турнира "Георги Христов", показа в поледните години, че привличат доста добри чужденци. Българите също са им добри. За Ямбол мога да кажа същото. Взеха твърде опитни българи, като Павката Маринов и Иван Лилов, те също ще са доста добър отбор. Така че мисля, че ни предстои доста интересно първенство", коментира той.