Американецът Грег Даниелсън е един от най-харесваните баскетболисти в родния шампионат. Не случайно той е трети във вота на феновете при гласуването за Мача на звездите и макар да твърди, че той и съотборниците му от ЦСКА ще се забавляват на шоуто в неделя, неизменно мисли за бъдещето на „червените” в първенство.

„Сякаш загубихме мотивация, но сега трябва да се стегнем”, заяви Грег.

„Просто трябва да се пренастроим, да се мотивираме отново. Треньорът прави впечатление на добър човек и знае какво прави. Има опит с играта и ще трябва всички да се стегнат. Знаем, че сме добър отбор и все още имаме шанс да спечелим шампионата, но ще е много трудно. Просто трябва да работим усилено всеки ден.

- Какъв според теб бе основният проблем? Изглеждаше, че няма проблеми, но явно нещо куцаше.

- Ами мисля, че някак изгубихме мотивация. Сякаш играехме само, за да не загубим, а не да печелим, както би трябвало да е. Трябва да преодолеем емоциите и да продължим напред. Треньорът бе сменен и това ще повдигне духа на всички, така че знаем какво да направим.

- Смяташ ли, че можете да са конкурирате с ЛукОйл Академик в шампионата?

- Да, въпреки, че ЛукОйл е по-добрият отбор и го доказваше през цялото първенство, но в баскетболът всеки може да постигне всичко, така че трябва да работим здраво, за да станем по-добри. Имаме четири мача до плейофите и ще видим колко можем да напреднем до тогава.

- Мачът на звездите е тази неделя. Ти си трети по гласовете, които феновете дадоха и първи сред баскетболистите на ЦСКА. Доволен ли си?

- Ами да, забавно е, все пак това е Мачът на Звездите. Хубаво е да получиш признание и искам да благодаря на всички фенове, които са гласували за мен. Всъщност много играчи на ЦСКА са получили доста гласове и въпреки, че и без това знаем как ни подкрепят запалянковците, на Мача на Звездите ще направим шоу специално за тях.

- Това изглежда като още един сблъсък с ЛукОйл, защото само играчи на ЦСКА ще стартират срещу техни състезатели, така че това възможност ли е за реванш?

- Ами само до някъде, защото в Мача на Звездите не се играе типичен баскетбол с толкова много защита например, но ще видим как ще започне. Сигурен съм, че всички ще излязат на паркета проста да се забавляват.

- Мислиш ли да вземеш участие в някой от конкурсите – за тройки или за забивки?

- Ще видим. Ако ме поканят в конкурса за тройки, може и да пострелям.