Спортният директор на Еврохолд Балканската лига Шай Щрикс бе особено доволен от качеството на последния четвъртфинал между Левски и Рилски спортист, игран по-рано днес в зала „Универсиада” и сподели специално пред BulgarianBasket.com:

„Мачът бе на много високо ниво, както между другото и всички четвъртфинални двубои. На Финалната четворка се класираха по-добрите отбори, след като показаха по-силна игра в елиминациите. Всички срещи минаха под знака на феър-плей и нямаше никакви инциденти. Въобще в тази фаза на турнира мачовете бяха на такова ниво, каквото подхожда на Балканската лига по баскетбол. Много съм доволен от съдийството във всичките четвъртфинални срещи на турнира и смятам, че те се справиха отлично със задачите си и не повлияха в никаква степен на изхода на двубоите”.

Шай Щрикс сподели относно домакинството на Финалната четворка: „В петък ще изпратим на всичките федерации и на четирите отбора наредбата за провеждане на Финалната четворка с условията за провеждането й и в рамките на следващите 72 часа ще очакваме от тях заявки за евентуално домакинство на Финална четворка от 13 до 15 април. Засега всякакви определения за градът-домакин не отговарят на истината и не са достоверни. След като приемем заявките за Финалната четворка, бордът на Балканската лига ще се събере и ще определи къде да се проведе този финален турнир.”

За Финалната четворка се класираха отборите на Фени Индустри (Македония), Ловчен (Черна гора) и българските Евроинс Черно море и Левски.