Грандиозен спектакъл се подготвя за откриването на Арена Ботевград в събота от 11 часа. „Подготвяме спектакъл с 1240 участници от Ботевград и от Ботевградска община, което включва самодейни колективи, оркестри, мажоретки, деца от детски градини, танцьори от селата от Ботевградска община, хорове и много други индивидуални участници. В спектакъла ще участват и Орлин Горанов, Кристина Димитрова”, сподели за Гонг отговорникът за утрешния спектакъл Маргарита Кирова.

„Спектакълът се казва „Ботевградска слава” и освен всичко друго, което представлява като художествено произведение, пресъздава историята на развитието на спорта и цялата спортна слава на всички видове спорт и ги представя по много атрактивен начин. Всяка една федерация, които има тук представителство показва това, което представлява в момента на сцената, вплетено с много интересна музика и движения”, заяви още Кирова и разкри:

„Залата е изградена само за 18 месеца. Изградена е преди всичко със средства на община Ботевград- 7 милиона и с 1 800 000, които са дадени от правителството само преди няколко дни. Залата е с възможност за 5 хиляди места за национални и международни турнири по девет вида спорт. Седящите места са разположени на 4 нива. Самата арена е с големи възможности. Има безупречна акустика, което позволява гостувания на певци, концерти, спектакли, програми.”

„Смятам, че залата ще е една индустрия за Ботевград с това, че ще привлече много спортисти и че могат да се организират различни състезания. Знаете, че баскетболът е религията на Ботевград. Балкан Ботевград е бил национален първенец и има страхотна школа. Смятам, че залата ще намери много добро приложение в живота на Ботевград”, завърши Маргарита Кирова.