Невиждан скандал е напът да избухне в родния баскетбол. Президентът на баскетболния Черно море Тича д-р Георги Ганчев призна, че има големи съмнения, че отборът е участвал в уредени мачове през изминалия шампионат. Той даде пресконференция във връзка с края на сезона, като основната тема бяха именно въпросните срещи.

„Основната цел да се класираме за плейофите не беше изпълнена, а причините са няколко – едната е обективна – започвам с ниския бюджет, тук отговорност нося аз и ръководството на клуба, че не успяхме да реализираме финансови средства, които да подпомогнат клуба, на второ място това са контузиите на играчите. През целия сезон бяхме съпътствани от травми, оперирахме трима от нашите състезатели и на трето място, което е най-неприятно за мен и за цялата баскетболна общественост имаше много големи съмнения около играчи и треньорско ръководство на клуба, че участват в уредени мачове", каза Ганчев.

„Това наложи Управителният съвет да вземе решение да ги подложим на полиграф. Това го пише в договорите им, които подписват с федерацията.

Полиграфът мина преди един месец. Аз обявих, че тези, които не искат да се явят, няма да се явяват, но са свободни да си заминават от клуба. Четирима играчи не се явиха – това са двете момчета, които взехме от Правец, треньорът Галин Стоянов и Пламен Алексиев“, добави той.

„Единият от играчите категорично призна, че е участвал в уредени мачове. Двама от тези, които се явиха на полиграфа, също казаха, че имат участие в такива мачове“, допълни президентът на Черно море.