18-годишният ни баскетболен талант Божидар Аврамов може и да не игра за своя Памеса Валенсия снощи при загубата от Ховентут в четвъртфиналите на Kупа УЛЕБ, но намери българска подкрепа сред зрителите в Торино. Валенсия претърпя поражение от сънародниците си с 67:77 точки и отпадна от надпреварата.

Продуктът на варненската школа Аврамов обаче се видя с кандидата за президент на родната федерация по баскетбол Владимир Боянов и другите българи, които имат удоволствие да наблюдават срещите от Финалната осмица на европейската надпревара.

Българската група не пропусна да го поздрави и окуражи за изявите му в испанския тим. Божо Аврамов се счита за една от големите надежди на нашия баскетбол и самото му присъствие в състава на мъжкия тим на Памеса Валенсия и за Финалната осмица на Купа УЛЕБ означава много.

Експрезидентът на редовния ни представител в този втори по сила и престиж евротурнир Лукойл Академик - Владо Боянов пък си е поставил за цел да работи за връщане позициите на родния баскетбол на международната сцена и в Торино ще се срещне с някои от старите си познати в ръководството на УЛЕБ.

„Загубихме увереност, заради някои грешни решения по време на двубоя, но не е точно да се каже, че сме се отказали. Всички мои играчи искаха да победят, защото това е важен турнир за нас, но нямам обяснение какво точно се случи. Трудно е да се обясни, но както казах не намерихме собствения си баланс в срещата”, бе част от коментара на гръцкия треньор на Памеса Валенсия Фотис Кацикарис, който именно даде шанс и продължава да гласува доверие на 18-годишния ни баскетболист Божидар Аврамов.

След като снощи Ховентут и Галатасарай намериха място на полуфиналите, тази вечер са другите два четвъртфинални двубоя между Динамо Москва, който препъна българския шампион Лукойл Академик в осминафиналите на Купа УЛЕБ и полския Туров, както и Акашваю Хирона срещу УНИКС Казан.