Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че се надява с обединението на Левски и Лукойл публиката в София да се върне в залата. Самият той допълни още, че няма административни пречки пред подобно партньорство.

"Няма пречка, тъй като от това, което прочетох аз, ЛукОйл-България има договор с Левски от първия ден на тази година. Така, че административно няма пречка. Това е спонсорски договор и няма някакъв такъв прецедент, който не може да се случи. Мисля, че това е за доброто на баскетбола. На едно място ще се развиват младите с млад треньор, а на друго място – ще имат по-високи цели. Другата цел, която смятам, че е достижима, е публиката в София да се върне в залата. Това може да се случи, ако в него има разпознаваеми баскетболни фигури и най-вече състезатели”, сподели Глушков в интервю за "Спортно Шоу Гонг" по Дарик радио.  

“Надявам се 2018 г. да бъде по-успешна. Това е най-важното. Дано надградим постигнатото от националните отбори, защото показахме, че имаме дух, желание и можем да играем добре. Пожелавам си да продължим да се развиваме в тази посока. Трябва да се представим достойно в световната квалификация. След това сме домакини на европейско първенство при 20-годишните, където смятаме, че ще излязат млади състезатели, които в близко бъдеще да привличат хора в залите, в шампионата”, допълни още президентът на родната федерация относно очакванията за новата година.