Президентът на българската федерация по баскетбол Георги Глушков заяви, че в полуфиналните сблъсъци в мъжкото ни първенството вече няма фаворити и петите мачове в двете серии са абсолютно непредсказуеми.

„Първенството беше интересно. Имаше американци и интересни млади момчета, които направиха крачка напред. Смятам, че сега в края на първенството никой не очакваше да е толкова оспорвано, да има пети мачове в двата полуфинала. Това прави баскетбола интересен. Аз гледах двата полуфинала в София и двата в Самоков и всички мачове ми харесаха. Смятам, че тази година първенството има повече достойнства”, коментира Глушков пред Гонг от Уелс, където ще участва в Генералната асамблея на ФИБА Европа.

„Да ви кажа честно от това, което видях, няма никакви фаворити. Вече няма фаворити, защото в момента просто се играе един мач, който решава всичко. Тук няма фаворит. Предполагам, че всички ще се хвърлят с еднаква настройка, защото тук победата е всичко. Нищо не се знае. Балкан и Рилски спортист могат само да спечелят”, заяви още Глушков и добави: „Няма нищо предсказуемо, а това е доказателство, че нещата вървят и е хубаво, че хората виждат развитие. Има и две млади момчета от тези отбор, които не бяха от фаворитите, на които няма да казвам сега имената, но те са готови за националния тим.”