За промени в първенството и от там в подготовката на играчите се обяви президентът на баскетболната ни федерация Георги Глушков. Късно снощи той се прибра заедно с националния ни тим от Естония, където отборът пропусна първия си шанс да се класира на Евробаскет 2015.

„Направихме само две загуби, а победителят е с три. Резултатът обаче не е в наша полза”, каза Георги Глушков. „В общи линии нещастни първи 10 минути. Видях първа зала за отбор, който се класира по административен път. Няма да тълкуваме сега, но видяхме неща, които ни впечатлиха. Ние не отворихме другата трибуна на зала „Универсиада”, за да не изглежда празна”, коментира още босът на федерацията.

„Имаме време да мислим. Има още една квалификация. Момчетата се бориха. Като казвах, че трябва да играем 40 минути, явно не съм грешил. Просто нещата бяха в нашите възможности. Ще си говорим тепърва за ценности, баскетболни и не само. Целта ни разбира се е да се класираме”, заяви още Глушков, а по повод интереса на спонсорите, сподели:

„Тази година не сме отстъпвали назад. Въпросът е, че нашето първенство трябва да придобие тези характеристики, които правят играчите готови, когато играят такива срещи. Ще направим анализи. За щастие в Управителния съвет има много треньори. Обстановката в последните няколко дни не беше благоприятна за отбора. Тягостна беше, а това не е хубаво за баскетбола. В крайна сметка всички имаме една цел. Надяваме се момчетата да бъдат здрави и да направят добри сезони, добри първенства и следващата година събирайки се да бъдат по-добри и по-мъдри играчи.”