Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков замина заедно с националния отбор за юноши до 18 години, по неговите думи „обнадежден“. Нашият тим е в група с домакина на Европейското първенство, което стартира в четвъртък – Латвия, както и с Испания и Италия.

„Оптимист съм, надявам се тези момчета да покажат как са работили, и да разберем на какво ниво сме. Нашата отправна точка е България, но се стремим да бъдем на някакво ниво в Европа. Ще се преборят със силни отбори, дано да получат импулс, да се развиват и да стават по-добри. Да имат това вътрешно желание, изгарящо, което да ги направи по-добри играчи, дори живеейки и тренирайки в по-лоши условия,“ коментира Глушков.

„Тази дивизия винаги е била много трудна за нас. Надявам се, че ако имаме късмет, другото ще се оправим. За нас е важно да имат самочувствие. Тази възраст е много хибридна - още не са станали мъже, а им се иска да бъдат. Ще им кажа, да го покажат,“ сподели президентът на БФБ за съветите, които смята да даде на юношите.

Програмата на юношите в първата група С на Европейското:

18 юли - България - Латвия 18.45

19 юли - България - Италия 14.00

20 юли - България - Испания 14.00