Първият източноевропеец играл в НБА и настоящ изпълнителен директор на българската федерация по баскетбол Георги Глушков бе сред отличените от Министерството заслужили спортисти, треньори и деятели, които празнуват кръгли годишнини в последните месеци.

„Много съм поласкан. В тази група, трябва да отбележа, че имаше много баскетболни хора. Това е успех за баскетбола и за спорта като цяло. Стремим се да направим най-доброто. Ние в баскетболната федерация имаме и по-конкретни цели. Би ми се искало някои българин да играе в НБА, което би дало голям тласък”, коментира Глушков.

По повод състоялата се Генерална асамблея на ФИБА-Европа и очакваното обявяване на нов наставник на мъжкия ни представителен състав по баскетбол Георги Глушков заяви: „Мисля, че още е рано да се говори за българските кандидати за комисиите. Те ще бъдат определени на първото заседание на Борда след около 15 дни. Надяваме се да запазим позициите си. Г-н Михов ще обяви новия треньор тези дни.”

Колкото до предстоящия сблъсък между ЛукОйл Академик и Левски за титлата в мъжкия ни шампионат Глушков каза:

„Очакван финал, да. Това са двата най-постоянни тима през втората част от първенството. Заслужено играят финал. Надявам се да е оспорват, коректен и да се радваме на хубав баскетбол. Залогът е голям. За едните поредна титла, а за другите трети трофей тази година. Мисля, че ще има много емоции.”