Единственият българин играл в НБА Георги Глушков вече е част от екипа на баскетболната ни федерация, след като се завърна от Италия. Глушков познава добре италианския баскетбол и моментната ситуация в националния тим на утрешния ни съперник в евроквалификациите. „Италианците потъват, ако паднат в България. Ще играят на живот и смърт. Това трябва да е ясно на всички”, отсече Георги Глушков. България посреща Италия в третия си двубои от евроквалификациите. Баскетболистите ни имат две победи от два мача до тук.

„Познавам ги добре. Те се представят неубедително. В същото време в сравнение с предишните квалификации, нашият тим е по-добър, защото имаме един възстановен състезател – Филип Виденов, който е много добър играч. Имаме и натурализирания американец и млади играчи като Деян, които са израснали. В същото време имаме и велик треньор, който е в петицата на Европа и даде този тласък, този ентусиазъм, който виждаме. Това беше много необходимо. Играем вкъщи и имаме набрана положителна инерция от двете победи на старта. Освен това играем добре, а те играят лошо, затова очаквам да бием”, заяви Глушков и добави:

„Наистина няма да е лесно, защото те са добър отбор. Нямат такива супер изявени състезатели, защото най-добрите им баскетболисти са в НБА и не дойдоха за квалификациите, но това ги прави по-силни, защото всеки от тях може да ни вкара 20 точки. Сигурен съм обаче, че ние сме подготвени за такъв мач. Просто трябва да бием и когато бием това не значи, че сме се класирали. Има още много срещи и трябва да се играе до последно. Този двубой е много възлов за престиж, за самочувствие, за всичко.”

Що се отнася до работата му в родната баскет-централа Георги Глушков сподели: „Ще се опитам да приложа, това което съм видял. Ще давам идеи и ще се срещам с хората. Аз съм част от тази търсена промяна и ще се опитаме да направим нещо. Моята роля ще бъде в тази насока.”