В българската федерация по баскетбол гледат с оптимизъм на идеята за създаването на женска Балканска лига и смятат, че това би било добра възможност за родните клубове.

„Преди няколко дни обсъдих с Шай Щрикс тази идея. На мен лично ми харесва много, защото ФИБА Европа има много висока такса участие от 20 хиляди евро. Това на практика се оказва непосилно за повечето отбори от Балканския регион, също и за българските отбор. Дунав Русе имаха намерение да участват в европейската купа, но този висок депозит ги спря. Така, че мисля, че има интерес от повече от 1 или 2 български отбора да участват в едно такова състезание. В процес на уточняване и разглеждане сме, за да се види какъв интерес има от другите държави. Участниците са въпрос на проучване. Тази идея е много важна за нашия женски национален баскетбол”, коментира президентът на родната централа по баскетбол Георги Глушков.

Той пожела успех на юношеския ни състав, който се бори за класиране на финал на Европейското във Варна и съответно класиране в дивизия А: „Досега всички мачове бяха важни, защото те показаха във всеки мач една добра част от това, което могат. Имаше и трудни срещи. Наистина мачът в събота е валиден за финала. Много се надявам момчетата да се представят добре пред варненската публика. Доста хора във Варна участват активно в подкрепата на отбора. Дано момчетата са спокойни и да няма пренастройка. Двубоят е важен разбира се и се надявам да покажем това, което можем.”

Георги Глушков сподели още, че на следващото заседание на Управителния съвет на българската федерация ще бъдат избрани председатели на Треньорската и на Съдийската комисия.