Президентът баскетболната федерация Георги Глушков си пожела пълна зала „Универсиада” за домакинството на България срещу Естония утре вечер, както и успех, който да даде криле на националите за реванша в неделя. Сблъсъкът с Естония е финален за тези първи квалификации и победителят ще се класира предсрочно на Евробаскет 2015.

„Докато в началото на състезанието нещата изглеждаха по-различни по отношение на този отбор, сега те се съвзеха. В началото играха различно. Малко по бюрократичен начин преминаха първия кръг, а сега са в много голям подем и играят с ентусиазъм. Както и ние, естествено. Всъщност те са един много добър отбор. Няма да повтарям, че миналата година са били и Сърбия, и Израел, къде като гост, къде у дома. За подценяване не можем да говорим. Трябва да сме мобилизирани пределно и да играем колкото можем по-дълго на максимум. Защото видяхме, че когато сме концентрирани и играем в по-дълъг период мобилизирано, нещата са по-лесни. Това е идеята според мен”, сподели Глушков пред Гонг.

„Искам залата да бъде пълна и да имаме подкрепа, но това вече не зависи толкова от нас. Надявам се наистина и дано да зарадваме хората, да постигнем успех, който да ни вдъхнови в следващия мач”, пожела си още Георги Глушков, а по повод пътуването до Талин за реванша, заяви:

„Пътуването до Талин е много неприятно. Почти сме готови, имаме още неща, не толкова по полетите, отколко по някои детайли по преминаването, но днес ще решим и този въпрос.”