Анкетата за избор на състезатели в 14-ото издание на 100% Power "Мача на звездите" започва още идния понеделник, 27 февруари 2017 година, и ще продължи до 6 март 2017 година.

Това стана ясно на първата официална пресконференция по повод предстоящото събитие, което ще се проведе на 2 април 2017 година в зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна. За морската столица бе домакин на баскетболното шоу през март 2014 година, когато под един покрив бе събран шампионският тим на Черно море Солвей Соди от периода 1997-2000 година. По традиция участие в 100% Power "Мача на звездите" ще вземат първите двама българи и чужденци от Националната баскетболна лига на всяка позиция, събрали най-висок вот в допитването, което ще се проведе в платформата на www.all-star.bg.

Освен на атрактивен баскетбол и много добро настроение, зрителите в "Конгресна" ще могат да се насладят и на традиционните конкурси по забивки, тройки и умения.

"Няма нищо ново във формата на тазгодишното гласуване. Участват всички играчи, които имат изиграни поне три мача този сезон. Избират се общо 20 състезатели - по десетима българи и още толкова чужденци, които се разпределят в два отбора. Тепърва предстои да Ви разкрием и имената на тимовете. На този етап е само идея, но обмисляме цените на билетите да бъдат пуснати на стойност от по 15 лева, а част от приходите да бъдат насочени към детско-юношеската школа на Черно море Тича. Всички знаем през какви трудности премина клубът в последните години, а не бих могъл да си представя по-добра възможност да помогнем от тази. Баскетболът ни е продукт, който напоследък рядко съумяваме да "продадем".

Хората са свикнали да плащат за кино, за концерти, но не и за спорт, а спортът ни има какво да даде на младото поколение", категоричен бе организационният директор на събитието Стефан Августинов, който обеща още изненади и приятни емоции, свързани със започналата през 2016 година кампания "Аз обичам баскетбола", която събира под един покрив известни личности с идеята да популяризират баскетбола.