Старши треньорът на националния ни отбор по баскетбол Пини Гершон очевидно не поставя под съмнение работата си начело на мъжкия ни състав. В интервю за най-популярния израелски спортен сайт one.co.il 57-годишният специалист коментира, че е дал дума и има ангажименти към представителния ни тим.

„Ще положа максимални усилия, за да постигнем успехи с България”, отговаря Гершон на въпрос дали ще може да съчетае работата си в Макаби Тел Авив и българския национален отбор, като споделя още, че не би разочаровал хората в България.

След два дни Пини Гершон ще отбележи точно една година от подписването на договора му с Българската федерация по баскетбол. На 9 декември 2007 година в Атина шефовете на родната централа, тогава ръководена от Атанас Тонев, който по-късно бе наследен от Михаил Михов, сключиха контракт с израелеца с български корени. Воден от Пини Гершон, националният ни отбор успя да спечели място на Европейското първенство през 2009 в Полша.

Трикратният носител на шампионската титла на Европа с Макаби се завърна на треньорския пост в гранда от Тел Авив преди около две седмици и записа общо две победи и една загуба до момента. Макаби приема Ришон в поредния кръг на израелското първенство утре вечер, а на 11 декември гостува на италианския Еър Авелино.

„Жълтите” ще гонят задължителен успех, който им е необходим по пътя към Топ 16 в Евролигата. Макаби е четвърти в групата си с актив три победи и три поражения, а Авелино е пети с две победи от шест мача.