След Чавдар Костов още двама български баскетболисти са получили покана за участие в престижния камп за млади играчи в Тревизо – Иван Лилов от Балкан Ботевград и Николай Колев от Черно море Варна. В кампа организиран от Reebok всяка година участват 48 таланти от Стария континент на възраст между 18 и 21 години. Тази година събитието ще бъде от 7-и до 10-и юни, като в него като специални гости участие ще вземат един от най-добрите гардове в НБА, звездата на Голдън Стейт Уориърс Барън Дейвис и най-талантливият италиански младок Данило Галинари.

Освен тях в баскетболният камп ще участват и една дузина известни треньори и мениджъри, пише bulgarianbasket.com. Сред тях по-известните имена от лигата отвъд океана са Джон Бикерстаф от Минесота Тимбърулвс, Роландо Блекмен от Далас Маверикс, Джак Сикма от Хюстън Рокетс, Денис Линдзи от Сан Антонио Спърс, Джей Траяно от Торонто Раптърс, Тони Ронзони от Детройт Пистънс. Освен тях Марсело Никола от Бенетон Тревизо, Боян Лазич от Олимпия Любляна, Франческо Кузолин от Бенетон, Георги Артемиев от ЦСКА Москва и френската звезда от близкото минало Антоан Ригаду.

Иван Лилов и неговият Балкан снощи се класираха за финала в мъжкия ни баскетболен шампионат пред погледа на националния селекционер Пини Гершон и един от помощниците му – Тити Папазов.

Гершон обаче отпътува по-рано от предвиденото от България. Израелецът с български корени планираше да остане до утре в София, но още тази сутрин замина за Гърция, където стартират полуфиналните плейофи.