Когато губиш всъщност не знаеш какво печелиш. Със сигурност няма по подходящо определение на загубата на България от Италия в баскетболните евроквалификации. И макар да има някакъв невероятен теоретичен вариант, при който националният ни отбор да остане извън на европейското, то тези дни от последния месец в българския баскетбол има повод за радост.

Даже не става дума просто за резултатите на мъжкия ни състав, а за показаното на терена и професионализма извън него. Всичко най вече заради един човек, който повярва в баскетболистите ни и те повярваха в него.

Пини Гершон нито е магьосник, нито може да постигне нещо сам. И най-великият треньор не може да печели мачове без отбор, а точно това има Гершон. Отбор, който е жаден за напредък. Успешната комбинация явно дава резултат, защото дори само импулсът от отиващото си лято в баскетболна България твърдо трябва да бъде използван. Пини Гершон просто отприщи амбициите на баскетболистите ни, преследвайки предизвикателствата, които го доведоха в България. Вълшебник не, но лидер и учител с оправдано самочувствие – да. Това е 56-годишният израелски специалист за България сега.

Той вече обяви, че иска да продължи работата си и през следващата година. Кой знае, може дотогава българският тим да играе още по успешно с отбори от класата на Италия и да ги побеждава.