12 сигурни контроли вече има мъжкият национален отбор на България по баскетбол за подготовката си преди Европейското първенство в Полша, като се преговаря и със силния тим на Германия.

Пини Гершон ще събере играчите между 14-ти и 21-ви юли, а първите проверки ще са на 28-ми и 29-ти юли срещу Португалия като домакин. Следват две срещи с Белгия – на 2-ри и 3-ти август, съобщават още от родната централа. Между 7-ми и 9-ти август пък у нас ще се проведе турнир с участието на Беларус, Грузия и Черна гора. Баскетболистите ни ще участват на силен турнир в Словения между 28-ми и 30-ти август, като ще се изправят и срещу Гърция.

„Вече имаме изградена рамка. 12 контроли са може би достатъчно, но все още търсим съперници за 21-ви и 2-ти август и за 3-ти септември. За последната дата преговаряме с Германия”, коментира дясната ръка на Гершон в България Тити Папазов.

Селекционерът Пини Гершон, който бе избран за треньор Номер 3 в България за 2008-ма година потвърди присъствието си на честването на 90-годишния юбилей на баскетбола в България. За церемонията е поканен още и генералният секретар на ФИБА Свят Патрик Бауман, както и шефът на европейската централа Георгиос Василакопулос.