"Основната мисия на Фондация "Бойчо Брънзов - Стани по-добър" е да възроди бургаските традиции в баскетбола и да даде ново начало на масовия спорт в града. Идеята ни е да обединим всички, защото имаме нещо общо. И това е любовта към спорта и към Бургас". Това сподели на пресконференция в залата на Община Бургас първата българка, играла в NBA и основател на фондацията Гергана Брънзова. 

Дъщерята на легендата на бургаския баскетбол създаде именно с тази цел фондацията, която носи името на баща й. 

На срещата присъстваха още заместник-кметът Йорданка Ананиева, Веселина Деведжиева - началник на общинския отдел "Спорт", президентът на СК Черноморец Ивайло Петков, на БК Делфин Евтим Банев, на клуб Черноморец 2014 Димо Костов, Петър Баев от клуб Тони 7 и председателят на комисията по спорта Калчо Белов. 

По време на срещата Гергана Брънзова представи целите и структурата на фондацията и обяви, че зад идеята са застанали всички бургаски баскетболни клубове. Желанието на всички е да бъде възстановена силната баскетболна традиция в Бургас, а обединителната роля да изиграе фондация "Бойчо Брънзов". 

"Община Бургас подкрепя силно спорта и работи активно за обновяване и развиване на спортните бази в града и в училищата. Такива има вече в ПГЕЕ К. Фотинов, ПМГ и ОУ Княз Борис Първи. В момента подготвяме проекти за новия програмен период за изграждане на модерни спортни площадки и в останалите учебни заведения, с което Община Бургас е направила първата крачка, остава вие да направите следващата", сподели зам. кметът по образование в Бургас Йорданка Ананиева. 

Участниците настояха за повече ученически състезания и турнири, и откриване и развиване на талантите в този спорт. За целта те се обединиха около идеята за обща среща с директорите на бургаските учебни заведения, за да стигнат по-близо до учениците, родителите и учителите им. 

Първото обединително и мащабно спортно събитие - "Да играем заедно! Спортувай Бургас!" ще се проведе на 10 октомври от 10.00 часа в спортния комплекс в двора на ПГЕЕ "Константин Фотинов". В него могат да се включат всички, желаещи деца от 1-ви до 8-ми клас в Бургас. Събитието е без предварителни записвания за участие и обещава да се превърне в истински празник на баскетбола. 

В момента бургаските ученици, които тренират в школите на баскетболните клубове са едва 500 от общо 25 000. /БТА