Легендата на родния баскетбол Георги Младенов ще сложи официално край на състезателната си кариера като облече екипа на Левски срещу европейския шампион Панатинайкос. Бенефисът на Младенов ще се състои на 28-ми септември в Арена Армеец. Датата бе потвърдена от наставника на мъжкия тим на Левски Тити Папазов, който се е заел с организацията.

„Няма човек, който да е минал през такава дълга кариера и да не е доволен, че ще има такова събитие. Не съм очаквал и не съм тръпнал вкъщи някой да ме покани на моя бенефис. Не мога да отрека, че е приятно и е признание за това, което е направил човек. Идва европейският шампион и такава легенда като Желко Обрадович и това ме прави горд. Не, не съм играл в толкова голяма зала и се надявам да е пълна. Това е един празник и това ще е последният ми спомен от баскетбола като играч. Предполагам, че ще има неща, които дори Тити не ги знае в момента”, коментира Георги Младенов и продължи:

„Никога не съм си представял, че ще имам бенефис. Аз много трудно си представях, че ще спра да играя баскетбол. Ако може залата да се напълни, това ще е най-големият подарък за мен. Тази година се навършват 40 години, откакто играя баскетбол. Искам да видя хората, които са били до мен и са ми помагали да играя баскетбол. Искам да благодаря и на Тити, и на всички, които се ангажираха с тези неща. Много хора искам да видя. Надявам се да дойдат. Имаше една приказка за Реал Мадрид. Беше победен в Плевен, ако може и сега да го победим…Надявам се повече хора да дойдат и дано залата да е пълна. Това ще ми остане в главата за цял живот.”

Председателят на ОСК Левски Стоян Хранов също ще помага при организацията на бенефиса на Георги Младенов. Хранов сподели интересни факти от кариерата на големия ни баскетболист и заяви, че има мечта някой ден Младенов да оглави баскетболна академия за деца.