Георги Младенов, безспорно една от най-големите фигури в родния баскетбол, вече направи първа тренировка с новия си тим ЛукОйл Академик като старши треньор. Младенов изведе баскетболистите за сутрешното занимание в столичната зала „Академик”. На тренировката, началото на която бе открито за медии, не се появи спортният директор на „студентите” Сашо Везенков.

„Винаги казвам това, което мисля, затова може би съм има по-сериозни проблеми. Договорът ми е до края на сезона с опция за продължаване, ако изпълним целите си. Винаги искам да съм победител. Ако не стана шампион с ЛукОйл, нормално е аз първи да си подам оставката и да си тръгна от отбора. Първо трябва да съм благодарен, че все пак ми дадоха шанс с отбор като ЛукОйл. Това ме прави малко горд. Никой не знае къде може да го отведе пътя. Всеки има нещо, което му дава сила и мотивация. По-голяма мотивация от това да стана шампион с ЛукОйл – нямам. Отборът на Балкан нямаше място в А група. В такова първенство по-трудно мотивираш играчите за тренировки, отколкото за мачове. Не виждам нещо срамно да играеш в Б група и там е школа. Имах много голямо спокойствие, но сега за два месеца, ще бъда на другия полюс. Ако някой го е страх от мечки да не ходи в гората. Всеки отбор има критични моменти. Трябва да се гледа напред и малко или много да се променят доста неща в този тим- дисциплина, тактическа и игрова, отношения между играчите. Поставил съм моите условия. Не съм мислил, че за 7 години аз съм деветия треньор. Има хора, които преценяват, а сега са избрали мен. Дадоха ми шанс и се надявам да го превърна в реалност”, коментира Георги Младенов пред събралите си многобройни журналисти.

Колкото до снощната среща с боса на клуба Валентин Златев Младенов каза: „Срещата беше и с отбора, представиха ме. Нормални неща. Знам какви са целите и моите желания. Г-н Златев го познавам доста отдавна и нищо не се е променило. Нормално е да се иска максимума.”

Попитан за евентуален вариант на финала неговият ЛукОйл Академик да се изправи срещу Левски на Тити Папазов Жоро Младенов заяви: „Става въпрос за професионални отношения. Миналата година играхме полуфинал с Левски и се появиха приказки едва ли не, че защото съм левскар, ще ги пусна да ни бият. Нещо има сбъркано в тази страна или аз така го разбирам. Моите взаимоотношения са добри с всички треньори и всеки иска да стане шампион. Не търсете под вола теле. Ако там се появи нещо, значи нещо е сбъркано. Всеки от треньорите, който ръководи отбор в Лигата, иска да стане шампион.”