„Имахме абсолютно надмощие в самото начало на мача, поведохме с разлика, а Спартак имаше 6 точки, 40 секунди преди края на първата част. На полувремето ни намалиха до 13, а в третата част бяхме тотална катастрофа”, разказа старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов след успеха на шампионите в Плевен над местния Спартак с 91-83.

„Играхме безотговорно, направиха ни серия от поредни точки и ни вкараха 33 за една четвърт. Един отбор, уважаващ себе си, който иска да става шампион на страната, не може да го позволява. Така дори ни поведоха, имахме свободни стрелби, не успяхме да ги вкараме. Вместо мачът да свърши след третата част, им позволихме не само да се върнат, но и да ни поведат. Вярно, момчетата на Спартак не са лоши баскетболисти и направиха добър мач, но според мен мачът в края на третата част трябваше да е приключил. Вместо да водим с 20 и да доиграем последната четвърт, ние ги върнахме в играта. Единственото, от което съм доволен е, че показахме характер, когато бе необходимо и заслужено победихме в мач, който абсолютно ни принадлежеше”, допълва Младенов.

Наставникът добави, че защитата е била тази, която е донесла успеха на отбора: „Играхме добре в защита в определени моменти в последната част и това ни помогна да победим в края. Победата си е победа, но не ми харесва фактът, че във всички мачове досега, с изключение на този с Рилски спортист, повеждаме с разлика и после позволяваме на съперника да се върне в мача. Така беше срещу Левски, с Ямбол, с Черноморец и днес със Спартак. Добре е, че имахме добър процент на стрелба от разстояние. Но може да се случи така, че да нямаме ден и това може да ни изиграе лоша шега. Не може да играем само първата и последната части от мачовете си. Трябва да бъдем максимално концентрирани през цялото време. Като отбор играхме добре и тук може би трябва да спомена, че Уокър Ръсел има поне 8 асистенции, а в протокола му е записана само 1”, добави Младенов.

Лукойл Академик гостува на Балкан в следващия кръг, а Младенов не пропусна възможността да си припомни за годините през които бе начело на ботевградския отбор.

„Прекарах три много хубави години като треньор в Балкан. С този отбор постигнах добри резултати. 3 години играхме добър баскетбол, първо станахме пети в първенството, после играхме финал, след това незаслужено ни изхвърлиха от лигата и завършихме без загуба в долната група. Бях приет отлично от хората в клуба и публиката на отбора. Но с всичките сантименти до събота в 18.00. Знам как се играе в Ботевград, публиката в Ботевград много подкрепя отбора си, и на луната да играят пак ще има фенове с тях. Ядрото на отбора е същото, когато аз бях там, познавам ги много добре. Но ако допуснем срещу Балкан това, което се случи в Плевен днес 100 % ще загубим. Нужна ни е максимална концентрация”, завърши Младенов пред bulgarianbasket.com.