Мъжкият баскетболният отбор на Берое започна подготовка за предстоящият сезон в А група. Старши треньор на отбора ще бъде легендата на българският баскетбол от близкото минало Георги Младенов, съобщава beroebasket.com.

Негов асистент ще бъде Константин Боев, който ще предвожда и юношеската формация на клуба. Физическата подготовка е поверена на всепризнатият кондиционен треньор Марин Яцински, наскоро приключил ангажиментите си с националния отбор на България до 20г.

Възстановени от неприятни контузии, на първата тренировка ще пръсъстват центъра на отбора Илия Илиев и крилата Александър Гогов и Адриан Алипиев. Те ще се присъединят към гръбнакът на отбора от миналия сезон Бойко Миленков , Борис Маринов, Петър Загоров. Подготовка в Стара Загора започват гарда на младежкият национален отбор Планимир Дафинов и тежкото крило Милен Димитров състезавал се миналият сезон в НБЛ със Спартак Плевенн.

След едногодишен успешен гастрол в Италия, пред родна публика се завръща центърът Тодор Тенев. В заниманията ще вземат участие най-изявените състезатели от юношеската гарнитура на Берое, дебютирали в А група още миналият сезон.

Единствен Мартин Раднев ще започне тренировки в края на месеца поради лични ангажименти. До 10-ти септември треньорското ръководство на Берое планира да изпробва и прецени възможностите на още няколко млади състезатели.

Баскетболистите ще се потят и на Общинският стадион под Аязмото. Традиционно, планира се силовите натоварвания и възстановяването да се проведат при перфекни условия в най-популярният спортен комлекс в града - House Of Sport. През новият сезон, всички състезатели на клуба ще ползват услугите на новопостроеният хотелски комплекс City.

До началото на сезона Берое ще изиграе поредица от контролни срещи, предимно с отбори от НБЛ. Около 5-ти февруари клубът планира да организира турнир за Купата на Стара Загора, в който се очаква да вземе участие чуждестранен отбор.