„Моята цел винаги е била да побеждавам, а за националния отбор мога само да гарантирам, че играчите ще си оставят сърцата на терена”, това бяха част от първите думи на легендата на родния баскетбол Георги Младенов, който днес бе избран за национален селекционер на България.

„Така е, много съм щастлив, защото дълги години се готвих като играч да бъда част от националния отбор. Сега в последните 12 години се готвя като треньор да бъда част от националния отбор. Няма по-голяма чест за един играч и треньор да бъде част от националния отбор и в случая аз да бъда старши треньор на националния отбор. Лесното до тук беше изборът ми. От тук нататък вече е тежкото, но аз съм човек, който никога не се е притеснявал от никакви трудности, никога не съм бил пораженец, така че единствената цел, която стои пред мен и винаги е стояла е да успея”, сподели Георги Младенов пред Гонг.

„Всички трябва да се обединим и да бъдем всички зад този национален отбор, защото той не е мой, нито на федерацията, а е на България. Това е нашият национален отбор, който има шансовете си, независимо че е в тежка група, да се класира на Европейско първенство”, каза още Младенов, а по повод екипа си разкри:

„Мислил съм за екип, защото бях един от кандидатите. Първият човек, с който ще говоря е Марин Яцински, с който съм работил дълги години. Ще поканя също и Миро Ралчев, с който работих една години в Лукойл, а също и Ники Господинов, който ще бъде и помощник треньор, и скаут.”

По актуалната тема с близнаците Деян и Калоян Иванови, Георги Младенов коментира: „Смятам, че националният отбор във всяка една квалификация трябва да опитва да се класира. За тази цел трябва да се събере най-силното, което имаме като баскетболисти, за да можем да успеем в нашата цел. Уважавам всяко едно решение, но аз искам да поговоря лично с тях, защото българският баскетбол им е дал много. Смятам след един разговор да ги оставя те да вземат своето решение дали имат желание да се върнат, а за тях вратата на националния отбор е винаги отворена, защото те са невероятни характери и играчи, които играят в много силни първенство и ще могат да помогнат много на националния отбор.”