Баскетболистите на Балкан Ботевград, които взеха втора победа срещу Левски в полуфиналите на мъжкия ни шампионат, посветиха днешния успех на треньора си Георги Младенов, който днес празнува имения си ден.

„Победата наистина е хубав подарък, но на 11 май имам рожден ден, така че момчетата могат да ми поднесат още един подарък предварително още в петък. Свършихме си работата само на 50%. Трябва да играем в третия мач все едно сме опрени до стената. Имаме силата да преминем тази серия, остава да си свършим работата. И преди съм казвал, че всички отбори, освен Лукойл, са равностойни. Ако загубим третия мач, после ще е много тежко. Тези мачове са такива – непредсказуеми. По-мотивираният тим побеждава. Днес психологическото предимство беше на наша страна. След първата загуба на Левски може би тази вечер беше по-тежко за сините. Играхме добре и смятам, че се справихме във всяка фаза на играта. Аз съм ужасен оптимист, а като свърши тази серия, ще ви кажа и нещо друго”, коментира доволният старши треньор на Балкан Георги Младенов, който сподели, че духът, показан от неговите го прави щастлив.

Най-резултатният в днешния двубой Атанас Радев от Балкан заяви, че неговият тим е победил най-вече с колектив, а духът, който отборът показва, се дължи именно на наставника Младенов. „Играхме по-добре и вярваме в успеха”, каза още Радев.