Старши треньорът на Лукойл Академик Георги Младенов категорично заяви, че не е доволен от играта на своя тим, въпреки победата в Мач №1 от финалната серия срещу Черно море. „Студентите” доминираха през целия двубой, но на няколко пъти допуснаха разликата да се стопи значително. Младенов имаше и претенции към съдийството, макар и да отбеляза, че то не е повлияло на крайния изход от сблъсъка.

„Нервен първи мач, както беше и този със Самоков. Стигнахме до 19 точки разлика, и получихме две поредни технически нарушения изведнъж. Само ние реагираме, само ние сме черните овце така ли?! Категорично против това съм,” обясни специалистът. „Нервен мач, играхме слабо, не играхме това, което искахме в защита, разрешихме да ни вкарат 80 точки. Не правихме това, което трябваше, макар че в един момент стигнахме до 18 точки разлика, която трябваше да запазим. Различни обстоятелства ни попречиха. Доволен съм само, че поведохме с 1-0 в серията, от нищо друго.”

„Притиснати сме, защото от нас се очакват две домакински победи, а след това още една и да свърши първенството. Играчите го осъзнават, и те искат бързо да свърши този сезон, труден за тях, с проблеми, със скандали и противоречия в някои моменти. Доволен съм само, че поведохме в серията,” добави Младенов.

„Съдиите нямаха нищо общо с крайния резултат. Имаше два-три момента, с двете технически и т.н. Те вкараха 12 точки от фаул, които не им се полагаха. Слабо играхме, не съм доволен, но го отдавам на нервността. Отбор, който иска да става шампион, не трябва да бърка вкъщи. Дано да осъзнаят момчетата за какво става въпрос. Бях сигурен, че мачът не може да завърши така както започна, защото щеше да завърши 140:40. Просто трябваше да започнем да пазим и да държим комфортна разлика. Ще трябва да почнем и да се учим да не правим крачки, явно ние сме най-технически ненаучения отбор в България...,” каза още той.

Георги Младенов отрече възможността баскетболистите му да са подценили съперника:„Невъзможно е да сме подценили мача, хора, които знаят за какво играят, финален мач, невъзможно.”