Оспорвано и интригуващо първенство очаква старши треньорът на баскетболния ни шампион ЛукОйл Академик Георги Младенов. „Студентите” гостуват на Левски още в първия кръг на Националната лига утре от 18 часа в зала „Универсиада”.

„Доволен съм от начина, по който се отнесохме в мачовете в Кипър. Доволен съм, че изиграхме мачове срещу силни състави на този турнир. Тази година казано честно бюджетът ни е съвсем друг и с новите попълнения изпълняваме, каквото сме запланували – титла и Купа. Знаете в период на криза паднаха парите навсякъде. Селекцията я правихме целият екип. Смятам, че взехме добри попълнения. Тази година Левски дадоха доста повече пари от нас за селекция. Така мисля. Много отбори направиха добра селекция и смятам, че първенството ще е доста по-интересно”, сподели Георги Младенов пред Гонг.

Колкото до мача с Левски, Младенов каза: „Това е добро начало за целия шампионат. Този мач не решава нищо. Победа или загуба не осигуряват шампионска титла. Той е добро начало за един от двата тима – самочувствие и настроение. Но това е мач, в който всеки иска да победи.”

За неучастието в евротурнирите този сезон Георги Младенов заяви: „Не, не е имало преболедуване, че няма да играем в Европа. Нямаше повече от играчите да останат. Това е решението на ръководството и трябва да се съобразяваме с него. Всеки един играч иска да се представи добре в първенството. Ще съсредоточим всичките си сили.”

„Ние винаги говорим за ниво на шампионата и сме доста черногледи. Не смятам, че нашите играчи са толкова слаби или миналото първенство е било слабо. Първенството ще е интригуващо, защото играчите искат да се докажат. Бяхме в Кипър, видяхме отборите, които имат по 7-8 американци. Не смятам, че трябва да гледаме толкова черногледо на нашите играчи. Все пак те са тези, които имаме и трябва да извлечем максимума от тях.”