Старши треньорът на ЛукОйл Академик Георги Младенов заяви след поражението на „студентите” от Черно море във Варна, че тимът му е бил нетърпелив да приключи шампионата още тази вечер.

„Тук не става въпрос за красота на двубоя, а за неща, изпуснати още през първото полувреме. Играха добре и двата отбора, но нашият отбор игра колебливо. Нетърпеливо в нападение и много слабо в защита през първите 20 минути. Не може да искаме да ставаме шампиони и да ни вкарат 55 точки. Вкарахме 49, което според мен е достатъчно за един финал. Играхме добре в нападение в някои минути, но след това направихме много детински грешки, много лесни кошове получихме. Ние бяхме нетърпеливи да свърши това първенство. Точно на това наблегнах в началото на разбора, че отборът трябва да играе не 5, 10 или 15 минути, а 40. Имахме своите шансове, но такъв е животът”, коментира Младенов пред Гонг във Варна.

„Ние имаме още два мача, в края на краищата утре отново имаме шанс да спечелим шампионската титла. Казах още след двата мача в Правец, че ние сме си осигурили условно като факт минимум пети мач в Правец. Това мен не ме задоволява,” добави той.

„Играхме много слабо в защита. Отбор, който разреши да му вкарат 90 точки, не заслужава да победи и да вземе шампионската титла. Ако утре играем по същия начин, ще имаме същите проблеми, но аз смятам, че ще си направим своите изводи и ще направим така, че отборът да изглежда по друг начин в защита. В нападение не мога да искам повече от моите момчета. Ние все още водим с 2-1, а Варна няма право на грешки. В отбора има толкова състезатели, които са играли важни мачове. Няма никаква психология, а просто едно нетърпение да завършим днес първенството, в което нямаше нищо лошо, но по начина, по който играхме в защита, това нямаше как да се случи”, каза още Георги Младенов.